Klompenpad

Het Baanbrekerpad

Ammerzoden en well

 

 

 

Klompenpad

“Ontdek het mooie buitengebied van Ammerzoden en Well!” 

Langs ons bedrijf loopt één van de vele Klompenpaden in Nederland. Zoals je op de kaart hier rechts kunt zien, bevindt ons bedrijf zich tussen wandelpunt 4 en 6.

Dit klompenpad wordt het Baanbrekerpad genoemd. Een naam die voort komt uit uit het gemaal langs de route: ‘De Baanbreker’. Dit bouwwerk zorgde er vanaf 1950 voor dat het overtollige water uit sloten en vaarten weggespoeld werd, zodat het achterliggende polderland niet te nat en niet de droog werd.

Een klompenpad zijn wandelroutes waarbij je op plekken komt waar je met een blokje om of een doorsnee wandeling niet loopt. Dit Baanbrekerpad brengt je dan ook op boerenerven, akkers, over bruggetjes langs kabbelende beekjes, mooie dijken welke je een uitzicht geven over uitgestrekte weilanden en natuurlijk, de Maas.

De route van het klompenpad in Ammerzoden en Well.

Over het Baanbrekerpad

“Ontdek en beleef Ammerzoden en Well”

Het officiële startpunt van de route is ’t Wellse Veerhuis aan de Wellsedijk 29 in Well.

Je kunt zelf bepalen hoe lang je de wandeling maakt en of je de route links- of rechtsom wandelt. Het complete Baanbrekerpad is 11 kilometer en loop je, afhankelijk van de snelheid, in ongeveer 2 uur en 15 minuten.

Je kunt de route verkorten door de oranje klomp markering langs de route te volgen. De route is hiermee 6 kilometer.

Het Baanbrekerpad kan worden gecombineerd met het Hamarithapad. Dit pad loopt door het buitengebied van Nederhemert-Noord en -Zuid.

Naast de groene natuur, loop je onderweg langs een aantal historische bezienswaardigheden zoals ‘Het Baanbreker’ gemaal, Kasteel Ammersoyen en natuurlijk ons bedrijf. Benieuwd wat wij onder dit glazen dak dagelijks realiseren? Lees dan hier meer over ons bedrijf. 

Mooie en unieke plekken

Goed voor de gezondheid

Leerzame wandeling voor jong en oud

Met als hoogtepunt kasteel Ammerzoden

Contact

“Heb je vragen of ben je nieuwsgierig naar meer? 

Matricaria by W. Grootscholten

Wordragensestraat 48
5324 JM Ammerzoden
verkoop@matricaria.eu

Laurens van den Oord
+31 654 780 916

Wij leveren ons product íedere veildag en in grote getallen aan op vaste punten in Nederland. Je kunt ons dagelijks vinden aan de bloemenveiling in Aalsmeer, Naaldwijk en Rijnsburg.

Heb je vragen of ben je nieuwsgierig naar meer? 

Stel je vraag dan via onderstaand contactformulier, laat je gegevens achter voor de nieuwsbrief of volg ons via Social Media.